PROIECT „IMPLICA-TE IN VIATA TA”, editia a II-a

Prevenirea expunerii elevilor la violenta, in si in jurul scolilor, este o preocupare permanenta a Politiei Locale Sector 2. Scoala este o parte integranta a comunitatii Sectorului 2, iar problemele cu care se confrunta ca institutie, pe zona de violenta si incidentele intre tineri, este un aspect care intereseaza administratia publica locala.

Sensibilizarea fata de fenomenul violentei scolare ar trebui, firesc, sa duca la cresterea eforturilor depuse pentru ameliorarea situatiei prezente. In acest sens, Politia Locala Sector 2 se implica in prevenirea si combaterea violentei, in general, si a celei scolare, in special.
In calitate de partener al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti si al Liceului Teoretic Victoria, Politia Locala Sector 2 s-a intalnit, ieri 12.02.2019, cu elevii claselor a IX a – a XII a, in cadrul Proiectului „IMPLICA-TE IN VIATA TA”, editia a II-a.
Programul Politiei Locale Sector 2, vizeaza invatarea de catre elevi a unor comportamente care sa-i ajute sa gestioneze situatiile in care se confrunta cu comportamentele agresive ale celorlalti. Elevii sunt invatati sa ignore situatiile, sa reactioneze cu fermitate si sa solicite asistenta de la profesori atunci cand este nevoie. Elevii care actioneaza agresiv pentru a obtine atentia colegilor si prestigiul in fata lor, sunt invatati sa foloseasca alte metode mult mai eficiente care sa le permita sa obtina acest lucru, fara sa se puna in situatia de a fi respinsi sau marginalizati de ceilalti.
Politia Locala Sector 2 deruleaza permanent, pe durata intregului an scolar, activitati de prevenire.

iivt1