POLITIA LOCALA SECTOR 2 PARTENERUL MINISTERULUI MUNCII SI JUSTITIEI SOCIALE IN PROIECTUL INTESPO

Ministerul Muncii si Justitiei Sociale desfasoara in aceasta perioda Proiectul INTESPO – Inregistrarea Tinerilor in Evidentele Serviciului Public de Ocupare POCU/135/2/3/ COD MySMIS2014: 113589.

Proiectul se adreseaza tinerilor NEETs – tineri intre 16 si 24 de ani inactivi, neinregistrati la Serviciul Public de Ocupare si cu dificultati in a se integra social.
Proiectul INTESPO are ca obiectiv principal cresterea numarului de tineri NEETs inregistrati la Serviciul Public de Ocupare (SOP) in vederea acordarii acestora de masuri personalizate de sprijin (oferte de locuri de munca, reintegrarea in sistemul educational, participarea la cursuri de formare profesionala, scheme de ucenicie sau stagii pentru absolventii de invatamant superior). Tanarul NEET este „persoana cu virsta cuprinsa intre 16 ani si pana la implinirea varstei de 25 de ani, care nu are loc de munca, nu urmeaza o forma de invatamant si nu participa la activitati de formare profesionala”.
Proiectul pune accent si pe revitalizarea retelei de sprijin SPO – autoritati publice locale si pe dezvoltarea de noi modele de colaborare, inclusiv activitatea voluntariatului local. Contributia autoritatilor locale este importanta in diferite etape de implementare, prin informatiile pe care le pot oferi despre tinerii din comunitate, inclusiv prin alocarea resurselor umane proprii in mobilizarea tinerilor NEETs catre SPO si prin asigurarea locatiilor pentru desfasurarea intalnirilor cu acestia.
Astazi, a avut loc intalnirea intre reprezentantii Politiei Locale Sector 2 si cei ai Ministerului Muncii si Justitiei Sociale, in care s-au purtat discutii cu privire la initierea colaborarii interinstitutionale in vederea identificarii tinerilor NEETs si a altor persoane in cautarea unui loc de munca, prin incheierea unui acord de parteneriat intre cele doua institutii.
In situatia in care cunoasteti beneficiari din grupul tinta, va rugam sa-i indrumati catre reprezentantul Ministerului Muncii si Justitiei Sociale, Dna. Marilena Alexandra Taba (Asistent Social), pe adresa de email – Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau la nr. de tel : 0771.363.475; 0766.224.735; 021.315.85.56, INT. 835; 021.313.08.99.