POLITIA LOCALA SECTOR 2 MARCHEAZA CENTENARUL MARII UNIRII. EXPOZITIE COL. GHEORGHE MATEI

Politia Locala Sector 2 marcheaza Centenarul Marii Uniri printr-o expozitie inedita a Dl. Col. Gheorghe Matei, organizata in sediul central al institutiei, cu lucrari oferite de artist cu titlu gratuit, dedicate implinirii a 100 de ani de la Marea Unire.

Opera artistului este de o incontestabila originalitate, in cadrul acesteia impunandu-se o creatie a invatatilor vremii, inca din sec. VIII-IX, numita „Turul cavalerului”, o tehnica de criptare prin care artistul a realizat cu ajutorul careurilor matematice imbinate cu jocul de sah, sa aduca in lucrarile sale, texte ale unor poezii patriotice de valoare pentru istoria romanilor. Opera artistului surprinde si prin faptul ca munca migaloasa a crucisologului Matei Gheorghe, a descifratorului de sensuri grafice, este incifrata pe monumente importante ale culturii romanesti: Arcul de Triumf,
Ansamblul sculptural Constantin Brancusi de la Targu Jiu, Catedrala Mantuirii Neamului etc.
Autorul ne spune ca lucrarile expuse sunt „realizari ale mintii omenesti, rezultate ale fanteziei personale, dupa studierea cu atentei a tainei criptarii.” Dorinta autorului este de „a creea emotie si sentimente patriotice pozitive, de a vedea pe fata privitorilor o raza de satisfactie, uimire ori bucurie”.
Militar de cariera, fost ofiter in Regimentul 30 Garda „Mihai Viteazul”, Dl. Matei Gheorghe a oferit Politiei Locale Sector 2 posibilitatea de a expune aceste lucrari in cadrul expozitiilor organizate in Programul National de Aniversare a Centenarului Romaniei.
Expozitia va ramane deschisa pana la data de 31 decembrie 2018.