INVATA SA SALVEZI VIETI!

Politia Locala Sector 2 desfasoara, in baza parteneriatului cu Asociatia Siguranta Auto, programe educative de prim ajutor, respectiv de siguranta rutiera in cadrul programului de pregatire a politistilor locali, dar si in cadrul evenimentelor derulate impreuna, atat pentru copii si elevii comunitatii Sectorului 2, cat si pentru adulti.

Asociatia Siguranta Auto este o organizatie non guvernamentala de utilitate publica, specializata pe educatia de siguranta rutiera si auto, respectiv prim ajutor care si-a propus sa reduca, prin educatie, numarul deceselor de cauza medicala si numarul accidentelor rutiere din societatea romaneasca. Asociatia beneficiaza de sprijinul specialistilor din varii domenii fiind in parteneriate diverse cu institutiile de profil ale statului, cu alte institutii, precum si prin colaborarea cu constructorii auto, companii specializate, institutii de invatamant si cercetare din tara si strainatate. Eforturile organizatiei au fost recunoscute de Comisia Europeana, Organizatia Mondiala a Sanatatii si Guvernul Romaniei.
In vederea extinderii primului ajutor in randul politistilor locali, care ar putea salva anual sute de vieti si care s-ar adauga eforturilor serviciilor medicale de urgenta din spatiul european, in data de 31.01.2018 s-a desfasurat, in cadrul programului de pregarire continua a politistilor locali, primul modul din cursul de prim ajutor. Politistii locali au invatat sa faca resuscitarea cardio-pulmonara pentru adulti si manevra Heimlich, tehnici care le sunt de folos in activitatea zilnica, in cazul unor accidente rutiere grave, persoane cu afectiuni medicale grave, incendii sau accidente de munca, situatii in care politistii locali ajung primii la fata locului si trebuie sa stie sa actioneze si sa acorde corect primul ajutor.
Medicii care lucreaza in sistemul de urgenta atrag insa atentia ca manevrele de resuscitare facute de o mana neexperimentata, pot deveni uneori periculoase pentru pacient. In acelasi timp insa, primele minute, de cand creierul incepe sa nu mai fie oxigenat corect, sunt vitale pentru o persoana intrata in stop-cardiorespirator.