POLITIA LOCALA SECTOR 2 – SUSTINE PROGRAMUL DE REINFIINTARE AL PATRULELOR SCOLARE

De astazi, 04.05.2017, Politia Locala Sector 2, in calitate de partener al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti si al Asociatiei Siguranta Auto, participa la derularea actiunilor in cadrul Proiectului „Patrulele scolare”.

Politia Locala Sector 2 a asigurat protectia elevilor, a cadrelor didactice si a parintilor, care au format patrulele scolare si au actionat in zona Scolii Gimnaziale Ferdinand I.
Patrulele aflate astazi, pentru prima oara in trafic, s-au asigurat ca soferii acorda prioritate, la marcajul pietonal, colegilor si cetatenilor aflati in zona la acea ora, dar si ca acestia traverseaza strada doar prin locurile marcate.
Scopul proiectului este acela de a obisnui copiii cu regulile de circulatie si a le forma deprinderi in acest sens, dar, de asemenea, si sa atragem atentia conducatorilor auto ca in preajma scolilor trebuie sa circule cu atentie si sa acorde prioritate la trecerea elevilor.
In zona trecerii de pietoni aferenta unitatii de invatamant au fost montate cosuri de plastic in care se vor gasi stegulete, inscriptionate cu mesajul „Fii vizibil!”, pe care copiii le pot folosi la traversare si apoi le pot lasa pe trotuarul opus, la finalizarea trecerii.
Actiunile vor continua in toate unitatile de invatamant din Sectorul 2.