Campanie de informare: Protejarea populației împotriva furturilor

Având în vedere evoluția infracționalității, constatate în anul 2019 şi a faptelor antisociale cu impact negativ asupra nivelului de siguranță al cetățenilor, Primăria Sectorului 2 prin Poliția Locală cu sprijinul Poliției Sector 2 și al Jandarmeriei a început o campanie de prevenție a populației asupra acestor fenomene.

Peste 30 de polițiști locali, cadre ale Poliției Sector 2 și jandarmi au acționat, sâmbătă, 8 februarie 2020, în Piața Obor, cea mai mare piață agroalimentară din țară, pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță în zona respectivă.
În paralel s-au distribuit pliante pentru informarea populației cu măsurile pe care trebuie să le respecte pentru a nu cădea victime infractorilor.
Acțiunea comună este justificată de numărul mare al furturilor din buzunare și genți care a înregistrat cea mai mare creștere, la nivelul infracționalității, autorii profitând de neatenția victimei, comportamentul neglijent, ostentativ, afișarea de bijuterii, telefoane scumpe, constituind un factor ce amplifică riscurile.
Din aceste considerente s-a impus să se acționeze şi pe latura prevenției, principalul obiectiv fiind informarea antiinfracțională şi antivictimală a populației prin identificarea pericolelor la care se expun dacă sunt neglijenți cu propriile bunuri.