STRANGE DUPA CAINELE TAU!

Actiunea matinala “Strange dupa cainele tau”, a politistilor locali din cadrul Serviciului Protectia Mediului impreuna cu reprezentantii Grow Up Romania, grup de initiativa civica, prin care locuitorii sectorului 2 din zona centrala, stapanii de animale de companie, au fost informati despre faptul ca excrementele lasate pe trotuare si spatii verzi sunt pe cat de neplacute, pe atat de periculoase. S-au oferit de asemenea flyere informative growupromania si pungi.

Proiectul isi propune sa ii determine pe stapanii patrupedelor din comunitate sa stranga excrementele cateilor lor, atunci cand ies la plimbare. Pe langa faptul ca sunt neplacute, excrementele nestranse de pe strazi, trotuare, spatii verzi ori locuri de joaca se pot dovedi extrem de periculoase si pot deveni o sursa de contaminare pentru atat pentru alti catei, dar mai ales pentru copii. Cei mici pot dezvolta Giardia, Salmonella, E. Coli sau viermi intestinali, iar cei cu varste intre 1 si 4 ani sunt cei mai expusi la astfel de infectii.
Totodata, Politia Locala Sector 2 informeaza stapanii animalelor de companie ca, in timpul plimbarilor pe domeniul public, trebuie sa detina asupra lor materiale necesare (faras, matura, punga) pentru curatarea dejectiilor provenite de la acestea. Potrivit H.C.G.M.B. 120/2010 privind Normele de salubrizare si igienizare ale Municipiului Bucuresti, amenzile sunt cuprinse intre 200 lei si 500 lei.