CAMPANIA ZIUA NATIONALA FARA TUTUN

In fiecare an, in a treia joi a lunii noiembrie, Politia Locala Sector 2, partener al Agentiei Nationale Antidrog, marcheaza ZIUA NATIONALA FARA TUTUN, subliniind riscurile privind sanatatea si alte riscuri asociate consumului de tutun (in toate formele sale) si militand pentru politici eficiente de reducere a consumului.

Alaturi de elevi, politisti locali voluntari, Politia Locala Sector 2, prin Serviciul Relatii Publice, a diseminat materiale preventive si informatii de interes elevilor care invata la Colegiul Economic Hermes.
Mai mult de 6 milioane de oameni mor in fiecare an din cauza consumului de tutun, o cifra estimata sa creasca la mai mult de 8 milioane pe an pana in 2030, fara actiuni intensive de stopare. Consumul de tutun reprezinta o amenintare pentru fiecare dintre noi, indiferent de sex, varsta, rasa, cultura sau nivel de educatie. Aduce suferinta, boala si moarte, saraceste familiile si economiile nationale.
OMS le solicita tuturor tarilor sa prioritizeze si sa grabeasca eforturile in ceea ce priveste controlul tutunului, ca parte din asumarile trecute in agenda privind dezvoltarea durabila pentru 2030.
ALEGE SANATATEA!

Pliant Politia Locala Sector 2
Pliant Primaria Sector 2