GHIDUL CETĂȚEANULUI PENTRU SEZONUL RECE (TEMPERATURI SCĂZUTE)

ACTIVITĂȚILE DE CONTROL AU CONTINUAT ȘI ÎN MINIVACANȚA DIN IANUARIE

În această minivacață am continuat acțiunea de verificare a agenților economici ce desfășoară activități conform codului CAEN 9200 – activități de jocuri de noroc și pariuri și am identificat 12 locații care aveau nereguli.

Au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale în valoare de 102.000 lei (pentru obstrucționarea controlului, neafișarea orarului de funcționare, pentru lipsa licențelor privind dreptul de autor și drepturile conexe și 1 sancțiune pentru fumatul în spații închise).

Totodată, tuturor operatorilor economici verificați li s-a dispus, cu termen permanent, respectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 - pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice * - Republicată, a curățeniei în interiorul și în fața spațiului în care își desfășoară activitatea.

Cu ocazia deplasării în teren, în vederea soluționării sesizărilor, au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale în valoare de 2.400 lei pentru comercializarea de produse și servicii de piață, altele decât cele înscrise în autorizația de funcționare și pentru desfășurarea de activități din sectorul alimentar cu personal necalificat.