GHIDUL CETĂȚEANULUI PENTRU SEZONUL RECE (TEMPERATURI SCĂZUTE)

AMENDĂM BLOCAREA TROTUARELOR

Zilnic acționăm pentru sancționarea contravențională a conducătorilor auto care parchează pe trotuare și blochează sau îngreunează accesul pietonilor, mai ales a celor care au cărucioare pentru copii.

Aceștia sunt în imposibilitate să circule în siguranță, fiind obligați să ocolească autovehiculele staționate, intrând pe carosabil, unde sunt expuși pericolului de a fi accidentați.

În acest condiții, potrivit competențelor, luăm măsuri coercitive împotriva acestor practici, astfel că, în ultimele zile, am aplicat 36 amenzi în valoare totală de 6380 lei.

Reamintim că potrivit O.U.G. 195/2002, actualizată, articolul care interzice oprirea / staționarea pe trotuar a fost modificat (în forma inițială nu se permitea oprirea / staționarea in cazul în care nu se lasă 1 m pentru pietoni) acesta fiind modificat, iar în prezent nu se mai permite oprirea / staționarea decât cu excepția în care acesta este prevăzută in mod legal ca și loc de parcare (marcat, semnalizat cu indicator rutier de către administratorul domeniului public).