• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
„ROMANI, SA REINVIEM IDEALURILE MARII UNIRI!”
Joi, 31 Mai 2018 14:21
Centenarul Marii Uniri a inceput si suntem foarte aproape de evenimentul istoric de la 1 Decembrie 2018. Chiar foarte aproape, socotind dupa importanta si semnificatia evenimentului istoric, intr-un moment in care celebrarea gloriei trecute si a figurilor istorice emblematice de la acea vreme, trebuie sa se imbine cu realitatea prezentului.

Centenarul trebuie sa fie un moment de reflectie profunda, un bilant al ultimei sute de ani la care sa ne raportam la ceea ce noi, ca popor, am facut bine, la ce am gresit, la ce putem indrepta sau continua.
Centenarul inseamna principii, credinte si valori. Caci Romania s-a construit pe valori, principii si mai ales pe credinta. De aceea, Primaria Sector 2 considera ca marcarea Centenarului Marii Uniri este o datorie de onoare, prin rememorarea faptelor inaintasilor si o cuvenita reverenta fata de jertfele lor pentru unire, un moment aniversar important, o piatra de hotar a istoriei romanilor, care trebuie marcat pe parcursul intregului an, la nivelul comunitatii Sectorului 2.
Primaria Sector 2, sustinuta de Politia Locala, a demarat o ampla Campanie de informare si educare a cetatenilor sectorului, intitulata „Romani, sa reinviem idealurile Marii Uniri!”, avand ca scop insusirea istoriei si a valorilor neamului romanesc, a dezvoltarii culturii si ideii de ideal romanesc, precum si conservarea patrimoniului Marii Uniri, prin montarea pe raza administrativ-teritoriala a Sectorului 2, pe arterele principale si in intersectii, a 64 de bannere, cu mari personalitatii ale Marii Uniri si cuvintele rostite de acestia la momentul 1918.

cmu1 cmu2
cmu3 cmu4
cmu5 cmu6