• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
31 MAI - ZIUA MONDIALA FARA TUTUN
Joi, 31 Mai 2018 11:07
In fiecare an, in data de 31 mai, Politia Locala Sector 2 in calitate de partener al Agentiei Nationale Antidrog, marcheaza ZIUA MONDIALA FARA TUTUN.

Anul acesta am ales ca, impreuna cu politistii locali voluntari, sa mergem si sa vorbim elevilor din Liceul Tehnologic Nikola Tesla si Liceul Tehnologic I.C. Bratianu, despre riscurile privind sanatatea si alte riscuri asociate consumului de tutun, despre efectele psihologice si fiziologice ale consumului regulat de tutun, despre riscurile asociate tabagismului, militand pentru reducerea consumului.
Mai mult de sase milioane de oameni mor in fiecare an din cauza consumului de tutun, o cifra estimata sa creasca la mai mult de 8 milioane pe an pana in 2030, fara actiuni intensive de stopare. Consumul de tutun reprezinta o amenintare pentru fiecare dintre noi, indiferent de sex, varsta, rasa, cultura sau nivel de educatie. Aduce suferinta, boala si moarte, saraceste familiile si economiile nationale.
Dependenta fizica si psihica de tutun, e greu de depasit chiar si atunci cand fumatorul e motivat in acest sens. Cand se abandoneaza consumul de tutun e frecventa aparitia sindromului de abstinenta ale carui simptome obisnuite sunt: anxietatea, iritabilitatea, insomnia, durerile de cap, oboseala, cresterea apetitului alimentar, dificultati de concentrare, etc. Acest sindrom care apare la cateva ore dupa consumul ultimei tigari se poate prelungi pe parcursul a 7-10 zile. Dorinta de a aprinde o tigara se poate mentine de-a lungul multor ani.

,,FUMATUL UCIDE –NU TE LASA PACALIT.,,

zmft1 zmft2
zmft3 zmft4
zmft5 zmft6
zmft7 zmft8