• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
POLITIA LOCALA SECTOR 2 SUSTINE PROGRAMUL „SCOALA ALTFEL”
Joi, 29 Martie 2018 19:20
Parinti, profesori, politisti, specialisti asistam zilnic, direct sau indirect, la manifestarea, sub diferite forme (verbal, fizic sau emotional), a unor comportamente agresive in mediul scolar, intalnim elevi victime ale accidentelor rutiere sau ale traficului de copii pe Internet.

De aceea Politia Locala Sector 2, s-a intanit cu elevii claselor I-VII, ai Scolii Gimnaziale Maica Domnului, in Programul „Scoala altfel” pentru a-i invata pe acestia comportamente care sa-i ajute sa gestioneze situatiile in care se confrunta cu comportamentele agresive ale celorlalti. Elevii au fost invatati sa ignore situatiile, sa reactioneze cu fermitate si sa solicite asistenta de la profesori atunci cand este nevoie. Elevii care actioneaza agresiv pentru a obtine atentia colegilor si prestigiul in fata lor, sunt invatati sa foloseasca alte metode mult mai eficiente care sa le permita sa obtina acest lucru, fara sa se puna in situatia de a fi respinsi sau marginalizati de ceilalti.
In partea a doua a intalnirii, elevii au primit informatii despre pericolele pe care le ascunde Internetul:
- caracterul necenzurat al Internetului si dificultatile intampinate de adolescenti in evaluarea critica a informatiei la care sunt expusi,
- potentialele pericole asociate cu oferirea de detalii personale sau cu stabilirea unor intalniri cu persoane intalnite on-line,
- efectele negative ale expunerii la pornografia nesolicitata,
- aparitia si efectele solicitarii sexuale,
- efectele expunerii la site-uri care incita la ura si violenta precum si modalitatea de a naviga sigur si fara riscuri pe retelele on-line.
Programul Politiei Locale Sector 2 a vizat si invatarea de catre elevi comportamentelor in trafic, constientizarea asupra consecintelor accidentelor rutiere, reducerea numarului de accidente in care sunt implicatii elevi, recunoasterea semnelor de circulatie si importanta respectarii lor.
In cadrul programului, elevii au vizionat spoturi preventive si prezentari, beneficiind de sfaturile, consultanta si experienta in domeniul violentei si educatiei rutiere, a reprezentantilor Politiei Locale Sector 2.

sa18-1 cubr2
sa18-3 cubr4
sa18-5 cubr6
sa18-7 cubr8
sa18-9