• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Primaria Sectorului 2 se alatura sarbatoririi Centenarului Unirii Basarabiei cu Romania
Marţi, 27 Martie 2018 20:26
Astazi, 27 martie, se implinesc 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu Romania. Eveniment care a reprezentat un moment crucial pentru anul 1918 si a ramas intiparit in istorie drept anul Marii Uniri a tuturor romanilor, de la 1 decembrie.

Pentru a marca insemnatatea acestui moment istoric de cotitura, Primaria Sectorului 2 a organizat, in parteneriat cu Politia Locala Sector 2, evenimentul intitulat „Marea Unire – Ideal romanesc”.
Dupa intonarea imnului national, au urmat scurte alocutiuni rostite de domnii Dan Cristian Popescu, viceprimar al Sectorului 2 si Aurel Dobrila, Director General al Politiei Locale Sector 2, care au subliniat importanta acestei zile in infaptuirea Marii Uniri, precum si incarcatura istorica si emotionala a momentului. Manifestarea a continuat cu momente poetice sustinute de doamnele Maria Petrescu, Doina Barca, Simona Cozariuc si de elevii Scolii Gimnaziale Ferdinand I. Despre importanta Unirii Basarabiei cu Romania au vorbit istoricii Viorel Speteanu si Valentin Fuscan.
Participantii la eveniment au admirat o mica, dar sugestiva, expozitie avand in prim plan fotocopii ale hartilor, documentelor si fotografiilor de la 1918.
De asemenea, ei au primit diverse obiecte din partea reprezentantilor grupului „Inimi laolalta pentru copii”, coordonat de doamna Georgeta Ciobanu care, in cadrul atelierului de lucru manual gazduit de Scoala Ferdinand I, tricoteaza si croseteaza obiecte care au ca destinatie evenimentele organizate pentru Centenarul Marii Uniri: stegulete, cocarde, flori, caciuli si fulare.
Evenimentul s-a incheiat in acordurile Horei Unirii, in care s-au prins toti cei prezenti.

cubr1 cubr2
cubr3 cubr4
cubr5 cubr6
cubr7 cubr8
cubr9 cubr10
cubr11 cubr12
cubr13 cubr14
cubr15 cubr16
cubr17 cubr18
cubr19 cubr20
cubr21 cubr22
cubr23 cubr24
cubr25 cubr26
cubr27 cubr28
cubr29 cubr30