• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
ZILELE ORTODOXIEI IN SECTORUL 2
Duminică, 25 Februarie 2018 11:40
Prima Duminica din Postul Pastilor se numeste Duminica Ortodoxiei, sarbatoare care a fost asezata in prima Duminica din Postul Mare, a anului 843. Conform traditiei, pentru Sectorul 2, Duminica Ortodoxiei este ziua in care se sfintesc icoanele care impodobesc lacasurile de cult si infrumuseteaza casele crestinilor.

Pentru acest eveniment, aflat la a XI-a editie, Primaria Sector 2, a adus, de la manastirea Lainici, din judetul Gorj la Bucuresti, Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului, numita “Grabnic Ascultatoare” si moastele sfintilor Dimitrie Izvorâtorul de Mir, Irodion de la Lainici, Sebastian, precum si ale sfintilor Protasie, Chervasie, Celsie si Nazarie. Icoana a fost daruita lacasului de cult românesc de preotii de la manastirea Dochiariu, de la Sfântul Munte Athos, fiind cel mai important odor al acestei manastiri. Aceasta a fost pictata in secolul al XI-lea, in timpul Sf. Neophitos, unul dintre fondatorii manastirii. In lume mai sunt cinci copii ale acestei icoane: trei in Grecia, una in Georgia si, din anul 2006, una in România, la Lainici.
Pentru buna desfasurare a evenimentului la care au participat 100 de preoti si credinciosi, Politia Locala Sector 2 a asigurat pe traseul pelerinajului religios si in perimetrul zonei de desfasurare al intregului eveniment, masuri de ordine publica, siguranta cetatenilor si fluidizarea traficului rutier, astfel incât timpul de asteptare al credinciosilor sa fie redus, sa fie evitate aglomerarile de persoane sau alte incidente.
100 de politisti locali, au purtat pe durata procesiunii torte aprinse.

zo1 zo2
zo3 zo4
zo5 zo6
zo7 zo8
zo9 zo10
zo11 zo12
zo13 zo14