STOP DEPOZITĂRII NECONTROLATE A DEȘEURILOR!

Pe raza administrativ-teritorială a Sectorului 2 se desfășoară zilnic acțiuni în vederea depistării persoanelor care depozitează ilegal deșeuri pe domeniul public. Astfel, în data de 16.01.2024, pe Str. Călușei a fost depistată o persoană care transporta deșeuri provenite din construcții cu un cărucior tip supermarket, acesta fiind identificat și sancționat contravențional cu o amendă în valoare de 500 lei. De asemenea, a fost solicitată intervenția operatorului de salubrizare pentru evacuarea deșeurilor și ridicarea mijlocului de transport ilegal al acestora.

Totodată, a fost identificat imobilul unde se efectuau lucrările de renovare, proprietarul acestuia fiind sancționat contravențional pentru lipsa contractului pentru evacuarea deșeurilor rezultate în urma execuției lucrărilor de renovare încheiat cu o societate de salubrizare autorizată. Locația rămâne în atenția noastră în scopul prevenirii situației descrise mai sus.

Dorim să subliniem importanța respectării prevederilor legale privind protecția mediului înconjurător, precum și necesitatea de a nu apela la persoane neautorizate pentru colectarea deșeurilor de orice fel, întrucât această practică atrage după sine și sancțiuni contravenționale.

În conformitate cu legislația în vigoare, este responsabilitatea tuturor să ne asigurăm că activitățile noastre nu dăunează mediului și că luăm în permanență măsuri pentru a proteja natura. Vă mulțumim pentru sprijinul acordat în această direcție și vă încurajăm să vă alăturați eforturilor noastre pentru un mediu mai curat și mai sănătos.