PENTRU CORECTA INFORMARE A LOCUITORILOR DIN STR. BURGHELEA

Este important să știți că pe strada dumneavoastră se derulează o campanie de înșelătorie pentru a fi dezinformați. Materialul ce v-a distribuit pe 13 aprilie 2024 este un document fals, atribuit Poliției Locale Sector 2. Este vorba despre un document falsificat de către persoane necunoscute, privind o „Adresă de informare către locuitorii de la adresa Str. Dr. Burghelea nr. 9, sector 2, București, din Data de 13.04.2024”, sub sigla Poliției Locale Sector 2, reprodusă fraudulos și neconform, precum și cu semnătura contrafăcută a Directorului General al instituției.

INFORMAREA FALSĂ conține următoarele neadevăruri:

  • invocă „campania poliției locale de a opri cetățenii de a-și însuși locurile de parcare publice ale Primăriei Municipiului București, conform Ordonanței de urgență nr. 91/2023”, campanie care nu a existat niciodată, iar ordonanța invocată nu conține asemenea prevederi;
  • somează cetățenii ca „în termen de 7 zile să îndepărteze de pe gardul imobilului” orice însemne cu „Nu parcați”, în caz contrar urmând să fie sancționați cu „amendă între 3.500 și 7.500 conform ordonanței menționate mai sus”, în condițiile în care Poliția Locală Sector 2 nu a emis niciodată asemenea somații, iar acest cuantum minim-maxim al amenzii nu este prevăzut în niciun act normativ specific.

Mai mult decât atât, falsificatorii invocă în conținutul documentului pe care l-au plastografiat inclusiv Ordonanța de Urgență nr. 91/2023, pentru a reuși să înșele buna-credință a cetățenilor, încercând să creeze o notă de legalitate, dar în realitate această ordonanță reglementează „unele măsuri referitoare la exercitarea dreptului de proprietate publică și privată a statului, precum și la administrarea eficientă a proprietăților statului, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative”, sens în care conține prevederi specifice problematicii de referință circumscrise unor acte normative care nu au nicio legătură cu informațiile mincinoase expuse în document (Legea minelor nr. 85/2003, Legea petrolului nr. 238/2004, Legea fondului funciar nr. 18/1991 etc).

Pe această cale, rugăm cetățenii să nu acorde încredere informațiilor false contrafăcute și răspândite în spațiul public de persoane cu comportamente imorale și ilicite, care acționează în scopul denigrării instituțiilor publice.