Activitatea Poliției Locale Sector 2 în săptămâna 01 – 07.07.2024

Prima săptămână a lunii iulie a fost una încărcată pentru Poliția Locală Sector 2, care a desfășurat o serie de activități pentru a asigura un climat optim de siguranță publică pentru cetățeni.

Ordine publică În cadrul acțiunilor de ordine publică, au fost legitimate 683 de persoane. Aceste controale au avut ca scop prevenirea și combaterea activităților infracționale, asigurându-se astfel siguranța cetățenilor.

Combaterea comerțului stradal S-au desfășurat acțiuni de combatere a comerțului stradal ilegal în zonele Pieței Obor, Piața Delfinului, Șos. Colentina, Șos. Pantelimon, Șos. Vergului și Bd. Chișinău. Aceste acțiuni sunt esențiale pentru menținerea ordinii și respectarea legii în spațiile publice.

Controlul vegetației invazive Poliția Locală a identificat 12 terenuri unde a fost prezentă buruiana ambrozie, aplicând măsurile legale necesare pentru eliminarea acesteia. Ambrozia este cunoscută pentru efectele negative asupra sănătății, de aceea monitorizarea și eliminarea sa sunt prioritare.

Gestionarea vehiculelor abandonate Au fost identificate 22 de autoturisme abandonate, pentru care a fost demarată procedura de ridicare de pe domeniul public. Aceste vehicule nu doar că ocupă spații prețioase, dar pot reprezenta și un risc pentru siguranța publică.

Verificarea imobilelor ocupate abuziv În urma verificărilor efectuate, au fost depistate cinci imobile ocupate abuziv. Poliția Locală a luat măsurile legale necesare pentru a rezolva aceste situații, asigurând astfel respectarea dreptului de proprietate.

Monitorizarea zonelor cu risc antisocial Au fost întreprinse acțiuni de monitorizare a zonelor cu risc crescut antisocial, cu scopul de a preveni și combate comportamentele deviante și infracționale.

Verificarea legalității amplasării structurilor pe domeniul public Poliția Locală a verificat legalitatea amplasării de agregate frigorifice și terase sezoniere pe domeniul public, precum și amplasarea construcțiilor provizorii, asigurându-se că acestea respectă reglementările în vigoare.

Protecția mediului S-au desfășurat activități zilnice de monitorizare a locațiilor incluse în proiectul pilot privind colectarea selectivă a deșeurilor, identificându-se problemele de protecția mediului și luându-se măsurile necesare pentru remedierea acestora.

Asigurarea ordinii la evenimente și transportul examenelor Poliția Locală a asigurat măsurile de ordine publică pe durata desfășurării evenimentului Anatolian Food Fest, precum și transportul lucrărilor scrise pe timpul desfășurării Examenului de Bacalaureat.

Poliția Locală Sector 2 își continuă misiunea de a asigura siguranța și bunăstarea comunității prin acțiuni constante și eficiente.